Verkkokuormituksen hajautuksesta

pinseri: Verkkokuormituksen hajautuksesta

Kuten parin viime päivän aikana on huomattu, katastrofin tai muun äkillisen tapahtuman tullessa asiaa käsittelevät verkkosivustot saattavat tukkeutua nopeasti. Monet palvelut on mitoitettu toiminnaltaan vain kohtuullista liikennettä varten ja esimerkiksi blogit saattavat tukkeutua liikennemäärän kasvaessa yllättävästi. Näin kävi tänään esimerkiksi sukellus.fi:lle. Netissä on kuitenkin nykyään tarjolla palveluita tämän tilanteen välttämiseksi - kerron alla tarkemmin mitä edellisessä jutussa mainitut sukellus.fi:n ja Phuketilaisen sairaalan vaihtoehtoiset osoitteet tarkoittivat.

Suuret verkkosivustot käyttävät erityisesti suuria kuvia ja videoleikkeitä jakaessaan kuormitustilanteiden varalta hajautuspalveluita: sen sijaan että kaikki kävijät lataisivat tiedostoja yhdestä palvelimesta, hakupyynnöt hajautetaankin ympäri maailmaa sijaitseviin hajautuspalvelimiin ja kunkin kävijän selain ohjataan lataamaan tietoa lähimmästä palvelimesta. Esimerkki tällaisesta palvelusta on Akamai.

Kaupallisten palveluiden rinnalle on syntynyt palvelu nimeltään Coral, joka tarjoaa verkkopalveluiden hajautusta maksutta kaikkien sivustojen käyttöön. Kuka tahansa voi ottaa järjestelmän käyttöön, esimerkiksi silloin kun jokin sivusto ei vastaa kuormituksen alla.

Aiemmassa jutussa tarjoamani vaihtoehtoiset linkit sukellus.fi:n ja Phuketilaisen sairaalan sivuihin käyttivät nimenomaan Coralia.

Miten Coral otetaan käyttöön?

Jatkuu:

pinseri: Verkkokuormituksen hajautuksesta

( categories: )