Sotaa terrorismia vastaan?

http://www.yle.fi/ulkolinja/arkisto/syksy_2003/sotaa_terrorismia_vastaan...

Sotaa terrorismia vastaan?

"Pahan akseli", "terrorismin vastainen sota", "Irak valmis käyttämään joukkotuhoaseita" - australialaissyntyinen, Lontoossa asuva veteraanitoimittaja John Pilger ruotii Ulkolinjan dokumentissa presidentti Bushin iskulauseita. Mitä löytyy sanojen takaa - todellinen uhka vai tyhjiä fraaseja? Taisteleeko Yhdysvallat terrorismia vastaan vai toteuttaa vain vahvemman oikeutta?
Pilger kaivaa poleemisessa dokumentissaan Sotaa terrorismia vastaan? (Breaking the silence) esiin omia totuuksiaan ja luotaa Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa Vietnamista Afganistaniin ja Irakiin. Hän on raportoinut niistä kaikista uransa aikana.
Väite Saddam Husseinin joukkotuhoaseista on Pilgerin mukaan valhe, joka keksittiin Washingtonissa vain muutama tunti syyskuun yhdennentoista terrori-iskujen jälkeen. Dokumentissa käytetty arkistomateriaali ja haastattelut paljastavat, että Bush ja Blair olivat kaiken aikaa tietoisia siitä, että Husseinin aseistus oli todellisuudessa olematon. Valheen seurauksena Irakissa kuoli arviolta 50 000 sotilasta ja siviiliä.
John Pilger tunnetaan erityisesti ihmisoikeuksia käsitelleistä laatudokumenteista. Hänet on palkittu ohjelmistaan ja työstään lukuisia kertoja.
Dokumentti on kuvattu Yhdysvalloissa ja Afganistanissa ja sen on tuottanut Carlton International.

Katso elokuvaa:
https://100777.com/doc/576

( categories: )